Zwischen dem International Institute of Refrigeration (IIR) und der American Society of Heating, Refrigerating and Air Conditioning Engineers (ASHRAE) gab es hinsichtlich der Definitionen von fünf Kälte-Klima-Termini offenbar Differenzen. Am 8. Februar wurden neue gemeinsame Definitionen verabschiedet, die hier absichtlich im Originalwortlaut wiedergegeben werden, da Übersetzungen oftmals nicht 100 % korrekt sind:
1. Cooling:
(1) Removal of heat, usually resulting in a lower temperature and/or phase change.
(2) Lowering temperature.
2. Refrigeration:
(1) Cooling of a space, substance or system to lower and/or maintain its temperature below the ambient one (removed heat is rejected at a higher temperature).
(2) Artificial cooling
3. Chilling:
Cooling of a substance without freezing it.
4. Freezing:
Solidification phase change of a liquid or the liquid content of a substance, usually due to cooling.
5. Cold Chain:
Series of actions and equipment applied to maintain a product within a specified low-temperature range from harvest/production to consumption.
Artikelnummer: cci76514
Jede Art der Vervielfältigung, Verbreitung, öffentlichen Zugänglichmachung oder Bearbeitung, auch auszugsweise, ist nur mit gesonderter Genehmigung der cci Dialog GmbH gestattet.